"Inebriabuntur ab ubertate domus tuae, et torrente voluptatis tuae potabis eos; quoniam apud te est fons vitae, et in lumine tuo videbimus lumen." (Ps. 35,9-10)

szombat, február 16, 2013

"Homoeretnekség" az Egyházban - sajtószemle


Nagyon kíváncsi vagyok, vajon a magyar katolikus sajtóban lesz-e annyi bátorság és őszinteség, hogy ezt a cikket leközölje vagy legalább annak tartalmáról egy híradást megkockáztasson. Hogy miről is van szó? Egy merész lengyel teológus, bizonyos Dariusz Oko, a krakkói Pontifikális Teológiai Akadémia tanára még tavaly júniusban leközölt egy hiánypótló, durva cikket az egyházi hierarchia legmagasabb köreibe is beépült homoszexuális "underground" (földalatti mozgalom?) működéséről (Fronda, 2012 június). Ha valamit megalkuvó hallgatás vesz körül, az még nem jelenti, hogy nem is létezik. A cikk megjelent németül is: D. Oko, Mit dem Papst gegen Homohäresie, "Theologisches" 9/10 (2012): 403-426. Ennek angol fordítása olvasható az interneten IDE kattintva. Egyszerre józanító és vérforraló olvasmány. Már Babits is emlékeztetett bennünket, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma. Vannak helyzetek, amikor farkast kell kiáltani.

1 megjegyzés:

Vásárhelyi Judit írta...

Nem ertem. A homosexualis cselekedet nem eretnekseg, hanem bun. Nem tudom elhinni egyebkent sem ezt sem a pedofiliat katolikus papokrol.

Tudom, hogy a pedofilia lavinat egy amerikai hir TV - lattam az adast - inditotta el. Ebben azt allitottak 3 billio dollart fizetett mar ki a CHURH - nem katolikus - hanem CHURCH a pedofilia miatt a karosultaknak. 10 nap mulva kb; megjelent egy ferfi egy padon Nemetorszagban, aki azt allitotta elhomlyositott fejjel es hattal ulve a kaeranak, hogy ot 20 evvel ezelott egy katolikus kollegiumban molesztaltak. Ezutan omlott a pedofil papok ugy mindenhonnan. Velemneyem szerint jo uzletet remeltek a katolikus egyhaztol, de miota a XVI Benedek zeo toleranciat hirdetett, ami azt jelenti masszoval, hogy nem fizet senkinek, hanem akkor legyen birosagi targyalas, azota csend van, de allandoan XVI; Benedek papat mindenhol mocskoltak, mikozben dollarmilliardokat keresnek a szentatya lemondasa kapcsan, mivel mindenki keresi a hireket rola. A tudositok Romaba nyaralnak jo hangulatban, mosolygosan, jo havi fizetesert es kikuldetesi dijert. Amikor XVI; Benedek papa Maltara ment, a maltaiak tudtak ennek az egesznke a hazug voltat, mert az elnoki palota elotti teret csupa kisgyere udvozolte szentatyankat amikor kilpett az elnoki palota erkelyere. ez kozvetlenul a nagy tamadas alatt tortent. Ot tamadjak, aki tiszta, hu es becsuletes. Oriasi teologus es ezert tamadjak. No vagyok, de legszivesebben harcra kellnek, mint a keresztes lovagok a vedelmeben. Imaban mindig vele lehetunk, ahogy mondta. Judit